23 november 2008: Opnieuw 5 10 cm sneeuw te Bellegem

Update 25/11/08: Zie forum http://www.pan-european.be/forum/viewtopic.php?f=6&t=3922&p=58547#p58547 of lokaal op deze link. Video staat hier ook op youtube.

Niet helemaal onverwacht, maar na een helse motorit over sneeuwwegen terug van Brugge naar Bellegem, waren de laatste kilometers toch wel echt moeilijk. Om het 'Bellegoed' te Bellegem te bereiken in Straatje 21 op 68 meter hoogte, kun je langs drie kanten komen, maar alle drie de kanten hebben een zware helling die bij ernstige sneeuw... niet haalbaar is.

En zoals meestal was ik filevrij met mijn oude getrouwe moto van 1991 met BT021-banden.  Ik probeerde het dus achterom langs het kleine voetpad van de Bellegemsestraat naar het Straatje, maar reed te schuin op het voetpad en knal: met 320 kg PanAmerican uit 1991 kletste ik op de grond.  Meteen waren twee mensen behulpzaam om de moto te helpen rechtop zetten (langs links gaat dat niet zo goed als rechts).  En omdat leren leuk is: Opnieuw: wat verder naar de kerk, 180 draaien, over het rechter voetpad en dan nog 90 verder dwars over hetzelfde val-voetpad het Straatje in en ja, ditmaal lukte het zonder vallen.  Of toch...

Iets verder terug in het Straatje voor Deknudt echter opnieuw zeer veel sneeuw en het achterwiel en voorwiel zetten zich teveel: Knal, op de linkerkant deze maal.  Dit is leerzaam, maar gelukkig was ik erop voorzien. Met dit weer wou ik eigenlijk in Brugge blijven overnachten, maar morgenochtend vroeg moet ik terug de baan op (Fluohesjescontrole te Moorsele en dan juridisch dossier van klant te Waregem gaan bekijken). Zie verder voor de videoclip, want ik had het mini-cameraatje aangezet omdat ik voelde dat ik vandaag wel eens 'prijs' kon hebben. Klik hier als u alleen voor de moto-videoclip komt.

Thuisgekomen maak ik dan - zoals gewoonlijk een sneeuwbeest. Net zoals mijn zandkasteeltjes de 1ste november in nadenken van opa, laat ik de dingen meestal zichzelf vormgeven en het wordt dan wel wat.  Hieronder vindt u zowel de foto's van nu, een videoclip van de valpartij met de moto (ik had de speciale camera aangezet omdat ik voelde dat ik kans maakte om eindelijk eens te vallen - had dat al lang eens willen meemaken trouwens, natuurlijk onder gecontroleerde omstandigheden). Kijk maar en geniet er evenveel van als ik. Klik op een foto om hogere detail te bekomen.

 

Beetje langdradige videoclip in de sneeuw
MET 2 X valpartij in terugweg Brugge-Bellegem
1 X naar Straatje en 1 X in Straatje
vlakbij Bellegoed - Bellegem:

Klik hier voor de lowres videoclip met commentaar

Mijn grootste sneeuwman ooit van 01/01/2004 (6 bollen):

 

graf Flori Langedock (klik hier voor rouwpagina) op 22/02/2005 versierd

Ongelooflijk: Sneeuw op Pasen 23/03/2008

Voor geboorte stientje, heel toepasselijk van papa:

Duidelijk detail van de vorige foto (de vader is de dader...):

En wat bergjes aan de zee betreft, deze van 1 november 2003

 

 

Deze van 1 november 2004

Deze van 1 november 2005

Maar putjes graven doe ik al zeer lang (hier 19 jaar en al dikke buik):

VAN BELLE Jean Marc, Bellegoed, Bellegem, 23 november 2008 (al 10 jaar elk jaar sneeuw gehad hier terwijl we hier wonen, echt waar, dit moet echt toch een bergje zijn). En dan klagen dat er geen sneeuw meer is??? Of moet er nog zand zijn?

23 november 2008 - sneeuwpret te Bellegem - valpartij met moto - rijden in de sneeuw VAN BELLE Jean Marc